Aenc koi

Heb jij advies nodig als ondernemer?

Geplaatst op

Als ondernemer weet je waarschijnlijk alles over je eigen producten of diensten. Er komen echter ook een hoop andere zaken bij het ondernemen kijken. Denk bijvoorbeeld aan belastingzaken, investeringen en ook juridische zaken. Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen en kun je ook specialisten om advies vragen. Vaak ga je voor fiscaal advies naar een fiscalist, voor financieel advies naar een accountant en voor juridisch advies naar een jurist. Vooral naarmate je bedrijf groter wordt, krijg je dus met een hoop verschillende specialisten te maken. Gelukkig zijn er ook partijen die je juridisch en fiscaal advies kunnen geven. Wanneer je één partij hebt waar je terechtkunt voor advies is dat natuurlijk erg prettig.

De adviseur is ook gelijk een vertrouwenspersoon

Als je advies vraagt met betrekking tot je onderneming, deel je vaak ook gevoelige informatie over je bedrijf. Belangrijk is dus dat je met een partij in zee gaat die je echt kunt vertrouwen. Zo weet je zeker dat je ook gevoelige informatie kunt delen en dus echt op de juiste manier geholpen wordt. Heb je bijvoorbeeld een familiebedrijf, dan is het fijn als je ook echt een band opbouwt met een vertrouwenspersoon. Een persoonlijke werkwijze kan dan zeer prettig zijn. Vandaar dat je vaak ook niet allerlei verschillende specialisten wilt benaderen.

Zorg dat je op tijd advies inwint

Als ondernemer ben je beried om risico’s te nemen en ben je wellicht ook een klein beetje eigenwijs. Dat kunnen positieve eigenschappen zijn, zolang je niet te veel risico’s neemt en ook niet té eigenwijs bent. Belangrijk is dus ook om tijdig advies in te winnen. Wil je bijvoorbeeld een grote investering doen, dan is het belangrijk om echt alle details te kennen. Laat hier ook door een specialist naar kijken. Het is altijd prettig als iemand een andere blik op een situatie kan werpen. Zo zal jij je beter bewust zijn van eventuele risico’s en kansen en voorkom je dat er grove fouten gemaakt worden. Heb je een partij waar je advies in kunt winnen, zowel juridisch als fiscaal, dan kan dit dus zeer prettig zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je hebt op onze site de beschikking over interessante blogs met veel informatie.

Contactgegevens

Via info @ aenc-koi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden