Aenc koi

Een vergoeding als ondernemer

Geplaatst op

Corona treft ons helaas allemaal. Vooral de ondernemers hebben het erg zwaar nu ze een stuk minder omzet hebben. Het grootste gedeelte van de tijd waren de winkels verbonden aan verregaande maatregelen met het volledig moeten sluiten van de deuren als de zwaarste maatregel. Ondertussen moeten werknemers wel gewoon doorbetaald worden, maar hoe dan? Het is niet zo gek om als werknemer wat extra steun nodig te hebben in deze zware tijd. Het is in sommige gevallen mogelijk om een Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid aan te vragen, afgekort (NOW). Wat dit inhoudt en hoe je de noodmaatregel aan kunt vragen, zal allemaal aan bod komen in dit artikel.

Dit houdt de NOW in

Het gaat om een tijdelijke regeling waarbij ondernemers geld krijgen om de moeilijke tijden hopelijk nog enigszins goed door te komen. Je krijgt dan een voorschot dat je uiteindelijk wel volledig zal moeten terugbetalen. De hoogte van het bedrag hangt af van het verlies aan omzet als gevolg van de coronacrisis. Echter komt niet iedereen in aanmerking voor deze noodmaatregel en er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Om erachter te komen hoe het precies zit, zul je toch echt even de volgende alinea moeten lezen. Al je vragen zullen hierin worden beantwoord.

De voorwaarden

Op het moment dat je voorschot meer bedraagt dan € 20.000 of zodra de definitieve subsidie groter dan of gelijk is aan € 25.000 is het noodzakelijk om een derdenverklaring aan te leveren. Wat is een derdenverklaring NOW en hoe krijg je zo’n derdenverklaring NOW? Een derdenverklaring NOW is eigenlijk gewoon een verklaring van een externe deskundige die bevestigt dat er inderdaad sprake is van een omzetverlies. Zodra je op het internet zoekt naar een derdenverklaring NOW, kom je vanzelf een formulier tegen dat je zelf kunt downloaden. Deze laat je invullen door een deskundige en vervolgens stuur je die mee met je aanvraag. Je aanvraag zal worden afgewezen als je op of na 2 februari van 2020 pas bent begonnen. Het geld mag slechts gebruikt worden om loon van te betalen en zo zijn er nog een aantal voorwaarden. Hopelijk helpt deze informatie een beetje.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je hebt op onze site de beschikking over interessante blogs met veel informatie.

Contactgegevens

Via info @ aenc-koi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden