Aenc koi

De beste relatiegeschenken

Geplaatst op

Marketing draait allemaal om menselijk gedrag. Dat is waarom data voortdurend aantoont dat relatiegeschenken werken. Het komt allemaal neer op een principe dat wederkerigheid heet, en dat spreekt over de menselijke behoefte om iets terug te willen geven wanneer iets ontvangen is. Mensen zijn geneigd om positief te reageren op een geschenk, zelfs als ze er niet om gevraagd hebben. We kunnen het bewijs hiervan zelfs in ons eigen leven zien. Denk maar eens terug aan de tijd dat je voor iemand een cadeau kocht omdat zij er een voor jou kochten, of misschien doneerde je wel aan een bepaalde organisatie omdat zij jou een gratis cadeau gaven. Maar in het bedrijfsleven kan dit allemaal averechts werken als het niet goed wordt uitgevoerd. Geef een slecht doordacht cadeau, en een bedrijf loopt het risico gezien te worden als niet authentiek of ‘alleen maar op zoek naar een verkoop.’ Daarom vind je in deze blog wat ideeën voor relatiegeschenken. 

Nuttige dingen

Mensen, en al helemaal Nederlanders, houden van nuttige dingen. Iets wat ze kunnen gebruiken. Wanneer je een relatiegeschenk kiest, denk dan aan een essentiële behoefte die je wilt oplossen. De beste geschenken zullen een ander nut hebben dan alleen het promoten van je merk. Dit vereist een beetje dieper graven in de persona’s van je koper of werknemer om echt te begrijpen wat ze willen en nodig hebben. Daarnaast is het, als het meer dan één doel heeft, waarschijnlijk een hulpmiddel om het leven te vereenvoudigen. Telkens wanneer je een geschenk geeft dat iemands leven kan vereenvoudigen, zal er een gevoel van dankbaarheid zijn, wat de sleutel is om je werknemers, relaties of klanten zich gewaardeerd te laten voelen.

Iets persoonlijks

Een echte klassieker: een t-shirt bedrukken. Een bedrukt shirt is een klassiek relatiegeschenk, maar dat maakt het niet minder leuk. Een bedrukt kledingstuk met een persoonlijke boodschap, iets uniek van je bedrijf of iets unieks van de ontvanger zal altijd gewaardeerd worden. Een t-shirt bedrukken is daarom een prima optie. Daarnaast kost het bedrukken niet al te veel, dus kun je dit best doen met een krap budget. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je hebt op onze site de beschikking over interessante blogs met veel informatie.

Contactgegevens

Via info @ aenc-koi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden