A&C 2009 Koireis naar Japan - Dag 8

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

A&C 2009 koireis naar Japan
Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7 - Dag 8

Het heeft even geduurd, maar hier is dan de laatste dag van ons reisverslag. We hebben in ieder geval weer eens slecht weer als we in de auto zitten op weg naar Masaki. Een paar dagen geleden hebben we al enkele kleine koi bij hem geselecteerd en nu is het de buurt aan de grotere jongens.

Iedereen kent Masaki wel van zijn Shiro Utsuri. Hij kweekt met de Omosako bloedlijn en ik moet zeggen met als resultaat spierwitte vissen met een mooi en diep inktzwart Sumi. Belangrijk is echter net als bij de kleine Shiro Utsuri om degene er tussen uit te halen met het dikste en helderste Shiroi oftewel het helderste wit. Dit wit moet mooi egaal van kleur zijn en het liefst geen toonbare aderen hebben.

Na vijf minuten in de bak gekeken te hebben scheppen we de eerste Shiro naar boven en deze wordt vervolgens gebowld. Precies zoals het moet zijn. Spierwit met een duidelijk heel dik en egaal witte huid. De tweede is een stuk minder en wordt daarom ook alweer snel losgelaten. De derde is echter weer zoals we graag zien en ook de vierde voldoet aan de strenge eisen van de huidkwaliteit. Kijk maar eens naar de foto’s. Drie mooie witte vissen met inktzwarte tekeningen.

Masaki
Shiro Utsuri 1
Masaki
Shiro Utsuri 2
Masaki
Shiro Utsuri 3

Vervolgens gaan we naar Hirasawa op zoek naar enkele vissen voor de kweek. Dat we hiernaar opzoek waren was al aangegeven tijdens een eerder bezoek. Hirasawa zou kijken in zijn eigen selectie en enkele mannetjes meenemen. Ik was dan ook blij verrast toen ik vijf Š zes mannetjes zag zwemmen in een plastic zak.

Even de Bowl vullen met water en de vissen vrij laten zodat we ze wat beter kunnen bekijken. Mijn keuze was echter al weer snel gemaakt. Twee Kohaku sprongen er echt uit in body en voornamelijk de rode kleur. Een heel diep pigment en zeer gelijkmatig. Ook zie je dat het rode pigment heel diep ligt. Dus twee potentiŽle mannetjes waar ik niet lang over hoefde na te denken.

Dan nog naar binnen en in de grote bakken kijken omdat we nog op zoek zijn naar een goede Kigoi en Chagoi. Wel zijn het grotere exemplaren waar we naar moeten kijken. Er zwemmen meerdere mooie Chagoi en Kigoi in de vijvers en eentje die er met kop en schouders boven uit sprong. Een heel mooie warme kleur geel en inmiddels al ongeveer 70 cm groot. Ook een Chagoi met een zeer aparte schubligging wordt even later gebowld. Beide vissen worden op de foto gezet.

 

Hirasawa
Kweekman 1
Hirasawa
Kweekman 2
Hirasawa
Kigoi
Hirasawa
Chagoi

Met een heel tevreden gevoel in de buik zijn we al weer op weg naar onze volgende afspraak.

Toen we enkele dagen geleden bij Dainishi waren hebben we afgesproken om naar zijn Tategoi te gaan. We zijn een kleine 30 minuten te vroeg en moeten ook even wachten voordat Dainishi aankomt. De vissen hebben de afgelopen twee dagen geen eten gehad en dus kunnen de Tategoi afgenet worden.

We selecteren hier een kleine 10 vissen uit die dan verdoofd worden om gecontroleerd te worden of het mannetjes of vrouwtjes zijn. Ik heb hiervan een serie foto’s bijgedaan om dit duidelijk te laten zien. Eerst wordt er over de borstvinnen en dan de buitenste straal gewreven. Daarna wordt de vis omgedraaid en wordt de vis afgestreken vanaf het middel tot de anus. Na alle vissen gecontroleerd te hebben zegt Dainishi 90% all female.

De vissen worden zijn dan weer overgezet in een andere bak en belucht. Van hieruit selecteer ik 2 heel mooi en diep gekleurde Tategoi Showa. Deze Tategoi zijn zeven maanden oud en toch al 35 cm groot. Echte Tategoi van de nummer een Showa kweker uit Japan.

 
Dainishi Tategoi    

Bij Kataoke en Yamazaki hebben we 15 Koi gekocht hebben die naar de All Japan young Koi show gaan. Van deze vissen hebben we geen foto's geplaatst maar we hopen natuurlijk wel dat ze goed af zullen sluiten en met een prijs naar huis zullen komen.

Hiermee zijn we aangekomen bij de laatste dag van onze reis naar Japan. Nu nog wachten op de aankomst van de in het reisverslag getoonde en natuurlijk de vele niet in het verslag getoonde vissen in Grubbenvorst, waar jullie de vissen "life" kunnen aanschouwen. Ik kan me voorstellen dat het vooral voor mensen die Koi gereserveerd hebben en de Koi challengers niet vlug genoeg zal kunnen. Bedankt voor het meelezen en tot ziens in Grubbenvorst.