A&C 2009 Koireis naar Japan - Dag 5

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

A&C 2009 koireis naar Japan

Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7 - Dag 8

Het was gisteren nogal laat geworden op het verjaardagsfeestje. Dus zijn we met een zwaar gevoel opgestaan om een verfrissende douche nemen. Dit was ook wel nodig om even goed wakker te worden. Nog met zware benen en hoofd (van het alcoholvrije bier) naar beneden gaan en richting het koffie apparaat lopen was toch noch een zwaardere opgave als de afgelopen dagen. Uiteindelijk was ik blij dat ik zat en kon genieten van de koffie. Doet toch goed zo’n bakkie in de ochtend en voordat we het wisten waren we weer een heel wat beter mens.

Trouwens wij praten wel eens van extremen met het weer in ons kleine kikkerlandje. Hier kan het dus duidelijk nog veel erger. Gisteren nog temperaturen van 24 graden en nu hooguit een graad of vijf. Bewolkt en regen en niet veel kans op verbetering. Dus met andere woorden een kleine 20 graden verschil. Kan er echter ook nog wel bij en past bij onze ochtend stemming.

Nog maar even een extra bakkie nemen voordat we op pad gaan naar Aoki. Hier kom ik ondertussen ook al weer heel wat jaren en we zijn dan al iets meer dan alleen maar kopende klanten. Aoki en zijn zoon begroeten ons dan ook meer als oude bekenden dan als klanten. Zoals meestal worden eerst de koffie kopjes gevuld en al kletsend geleegd.

We weten inmiddels wel wat de kwaliteit van Aoki is en ook welke variŽteiten hij kweekt. In de regel is zijn hoofdkweek wel diverse Doitsu variŽteiten en daarnaast nog vaker de Matsu Kawabake en de Kujaku. De laatste twee Š drie jaren is echter een nieuwe variŽteit toegevoegd aan deze lijst en dat met veel succes. Namelijk de Goshiki.

Toen ik zijn Tosai en Nisai Goshiki zag was ik meteen diep onder de indruk. Ik stelde hem dan ook meteen de vraag of hij zijn medewerking wilde verlenen aan de Koi challenge. Na even uitgelegd te hebben wat hiervan de bedoeling was en ook dat de vissen twee jaar gevolgd worden ging Aoki hier met een buiging en zoals hij zelf zei vereerd op in.

We liepen hierop direct naar zijn Tategoibak Goshiki en hier werden zorgvuldig enkele vissen geselecteerd. Omdat we toch in deze bak aan het selecteren waren vroeg ik of het mogelijk was ook enkele andere even te bowlen voor mij zelf. We spraken echter wel af dat dit er maar 10 zouden zijn. In het bijzonder enkele van zijn nieuwe kweeklijnen zoals Ki Kikokuryu.

Nu echter weer even terug naar de Goshiki challenge. Elf Goshiki zodat we er twee extra hebben voor de reserve bank. Ik denk dat de kwaliteit net als de Shiro Utsuri voor zich spreekt.

Vervolgens zag ik echter nog veel meer vissen in andere bakken en dus werden er hiervan ook enkele gebowld. Deze keer echter voornamelijk Goshiki en enkele Kujaku. Ook een tweetal Hariwake verwisselden van eigenaar.

Aoki
Kujaku 1
Aoki
Kujaku 2
Aoki
Maruten Kujaku
Aoki
Hariwake 1
Aoki
Hariwake 2
Aoki
Goshiki 3
Aoki
Goshiki 2
Aoki
Goshiki 1
Aoki
Tancho Goshiki
Aoki
Doitsu Sanke

Aoki Mix

Nog zeer in onze nopjes met de net aangekochte vissen waren we even later op weg naar Hoshikin.
Als je voor de top in Kohaku wilt gaan dan moet je bij Hoshikin zijn.

We weten dat als je voor top Kohaku gaat hiervoor een stevige prijs moet betalen. Dus we lopen langs zijn bakken met Jumbo Tosai. Om even een indicatie te geven. Vissen van 9 maanden oud en 35 tot 40 cm groot met een waanzinnige body. Na veel overleg en heel vaak nee te horen krijgen is het dan toch zo ver dat we er vier uit mogen scheppen. Met twee was ik al heel tevreden geweest. Vier is dan natuurlijk een geluksgetal.

De twee- en vier-stap Kohaku gaan mee naar Leo en de andere twee gaan naar Grubbenvorst.  Dit wat je hier nu ziet zijn 9 maanden oude of beter gezegd jonge vissen van 35 a 40 cm. Alle kenmerken voor de hoogst mogelijk potentiŽle toekomst is in deze vissen aanwezig. Ik ben dan ook zeer gelukkig dat wij deze vissen bij de Kohaku meester hebben kunnen bemachtigen. Hierna bowlden we nog 'n tweejarige Kohaku van 60 cm.
 

Hoshikin
Kohaku 1
Hoshikin
Kohaku 2
Hoshikin
Kohaku 3
Hoshikin
Kohaku 4
Hoshikin
Tosai Kohaku

Tot slot zijn we op deze dag ook nog even naar Yamazaki geweest om ook hier een selectie te maken van Hariwake en Shiro Matsuba. Ook selecteerden we hier nog een bowl Ochiba Shigure. En als laatste waren we nog in de mogelijkheid om na veel wikken en wegen toch nog enkele Beni Kumonryu te selecteren.

 

Yamakazi Mix


Yamakazi Ochiba Mix

Yamakazi
Beni Kumonryu 1
Yamakazi
Beni Kumonryu 2
Yamakazi
Beni Kumonryu 3
Yamakazi
Beni Kumonryu 4

Veel kijkplezier en laat je meevoeren in de kunsten van de Koiwereld in Japan, lees verder...