A&C 2009 Koireis naar Japan - Dag 2

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

A&C 2009 koireis naar Japan

Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7 - Dag 8

Vandaag vroeg opgestaan en op weg naar de eerste kweker. Vorig jaar bezochten we deze kweker zo ongeveer als laatste. Nu echter meteen vooraan aan de lijst. Zoals altijd stond Kataoke al op ons te wachten en werden we met de wel bekende Japanse vriendelijkheid verwelkomd.

Vorig jaar was ik al erg onder de indruk van zijn vissen en vooral de Showa en Sanke had mijn aandacht getrokken. Dit jaar wilde ik toch echt wel enkele van deze juweeltjes te pakken krijgen. Ik werd aangaande de kwaliteit die ik aantrof ook niet teleurgesteld en was in gedachten al de een en andere Koi aan het bowlen. Tegenvaller was echter dat de vissen net gevoerd waren en Kataoke ook niet verwacht had dat we eigenlijk alleen interesse hadden in dié vissen welke hij eigenlijk wilde behouden om door te laten groeien. Het heeft dan ook weer de nodige tijd geduurd alvorens we een nieuwe afspraak konden maken voor volgende week maandag om toch uit deze bakken te kunnen selecteren.

 

In de tussentijd viel mij echter nog een aantal grotere vissen op in een geheel andere bak. Het water hierin was ook wat donkerder en dus moeilijk om de vissen wat beter te bekijken. Toch slaagden we erin om die vissen die ons opgevallen waren te bowlen. Enkele Sanke, Kohaku en Showa van zeer hoge kwaliteit en ook prijzen werden besproken. Ook een heel mooi gebouwde en getekende lichte Asagi viel in het oog waarvan ik jullie de kwaliteit en klasse niet wil onthouden. Kijk en geniet van enkele vissen uit “the best” wat Kataoke te bieden heeft. Dit zijn vissen welke men alleen verkrijgt na jarenlange ervaring en toewijding.

Kataoke
Asagi 1

Kataoke
Kohaku 1

Kataoke
Sanke 1
Kataoke
Sanke 2
Kataoke
Showa 1

Hierna werden we nog even uitgenodigd om naar zijn kweekvissen te gaan kijken. Natuurlijk laat ik zo’n kans niet onbenut en dankbaar neem ik dan de uitnodiging ook aan.

Het is maar even rijden naar het andere Koihuis waar de ouderdieren verblijven, maar het kon me niet snel genoeg gaan. Toen we eenmaal bij zijn ouderdieren stonden kon ik begrijpen wat en hoeveel werk deze nog jonge kweker geïnvesteerd heeft. Zijn kennis en de kracht van zijn ouderdieren garanderen het succes waar ik van denk dat er pas een begin mee gemaakt is.

Hij kweekt al waanzinnig mooie vissen, maar ik denk dat we nog zeer-zeer veel van hem zullen horen in deze grote maar toch ook weer kleine koi- en vooral kwekerswereld.

Na enkele uren praten over kweek, bloedlijnen en toekomst plannen die we beide proberen te verwezenlijken vloog de tijd echter om en was de middag al aangebroken. Omstreeks half twee namen we hartelijk afscheid om naar ons volgende adres te rijden. 10 à 15 minuten later stonden we dan ook bij Choguro op de stoep.

 

 

 

Ook hier was het nodig om een nieuwe afspraak te maken omdat ook zijn hoge kwaliteit vissen net gevoerd waren.

Als men denkt dat Choguro alleen platinums kweekt heeft men het mis. Wel is hij vooral hierom bekend, maar ook vele andere variëteiten kun je vinden bij deze kweker. Echter omdat we ook hier een nieuwe afspraak moeten maken laat ik even open welke vissen we hier gaan selecteren.

 

 

 

 

 

 

We kwamen echter ook voor enkele hogere kwaliteit twee jarige Platinum Ogons. Hiervan selecteerden we er vijf welke meekomen naar Grubbenvorst en vijf die met Leo meegaan naar zijn nieuwe Koizaak. Vaak wordt gedacht Platinum is Platinum.

Kijk echter een even naar de naaststaande foto om te zien dat hier toch wel zeer grote verschillen in zitten.

Later komen we echter nog terug voor de kleine maat in verschillende variëteiten en natuurlijk ook een tiental zeer hoge kwaliteit kleine Platinums die hij ons heeft beloofd.

 

 

 

 

De dag was inmiddels al een heel stuk gevorderd en er was nog maar weinig tijd over om nog een kweker te bezoeken.

 

 

Dus besloten we naar Hirasawa te bellen en onze afspraak te verzetten. Hier wilde hij echter niets van weten en dus rijden maar.

Bij Hirasawa volgt normaal gesproken bij het uitzoeken van Tosai het “NO” woord. Het lukt het ons echter al enkele jaren om toch vissen uit te zoeken want speciaal voor ons haalt hij een aantal van zijn hoge kwaliteit Tosai naar de zaak.

Hiervoor spreken we af dat we woensdag (dus over twee dagen) terugkomen. We drinken nog een kop koffie en voordat we weg willen rijden zoeken Leo en ik nog een zeer mooie Bowl grotere vissen uit waarvan alleen de meest linkse Sanke mee naar Grubbenvorst gaat. De andere zijn voor bij Leo.

 

 

 

Daarna laat Hirasawa ons vol trots een Ginrin Shiro Utsuri zien die iedereen met open mond en verbijstering laat staan. Ik heb al vele vissen gezien in mijn Koileven, maar eerlijk is eerlijk nog nooit een Ginrin Shiro Utsuri van deze kwaliteit.

Ik zal eerlijk gezegd ook blij zijn als ik ooit weer een vis zie die dit kan benaderen. Gewoon een vis die vrij is van elk minpuntje en een huidkwaliteit die op een foto niet vast te leggen is. Ik had dan ook verwacht hier een van zijn toekomstige kweekdieren te zien.

Hij vroeg mij echter wat ik van deze vis vond en of ik interesse had. Voorzichtig vroeg ik naar de prijs en ik hiervoor ben best wel wat gewend en verwachte dus ook een prijs die mij verder zou laten denken en dromen.

Maar de prijs die hij noemde was zeer interessant te noemen. De prijs was dan wel lager als ik had verwacht, maar toch nog iets om drie keer van te slikken. Overleg thuis zal hier toch echt wel aan vooraf moeten gaan.

De foto’s zijn verre van goed, maar kijk en geniet voor mij van de mooiste Shiro Utsuri die ik ooit gezien heb.

    
Hirasawa
Ginrin Shiro Utsuri 1a
Hirasawa
Ginrin Shiro Utsuri 1b

Morgenvroeg staat als eerste Seki Guchi op de afspraaklijst en als we het nog redden Yoshinori of Kase, dus ik zou zeggen tot morgen. Ik ga, nu het hier ondertussen één uur in de nacht is geworden, maar eens op een oor, lees verder...