A&C 2009 Koireis naar Japan - Dag 1

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

A&C 2009 koireis naar Japan

Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7 - Dag 8

Na een lange reis zijn we weer aangekomen in het land van de rijzende zon. We hopen op beter weer dan vorig jaar, want toen was het best wel koud in Japan. De vliegreis is zonder problemen verlopen. Dit jaar eens geen plaatsen bij de nooduitgang, maar plaatsen met zeer veel meer beenruimte. Hierdoor was de vlucht wel lang, maar toch heel aangenaam te noemen. We komen dan ook beter uitgerust aan als de afgelopen jaren.

Na de vliegreis lopen we naar de paspoort controle en ik verwacht dan ook weer eens een half uurtje in de rij te staan. We worden echter bij de controle al meteen naar een andere checkpoint verwezen voor de buitenlandse reizigers. Hier staan vandaag echter geen lange rijen en zijn vrijwel meteen aan de beurt. De controle verloopt eveneens zeer snel en na het maken van een foto en het nemen van vingerafdrukken zijn we al weer onderweg naar de band voor onze koffers.

Nu nog even wat kaartjes voor de trein kopen en we zijn weg. Als alles zo verder zo goed verloopt dan krijgen we nog enkele zeer mooie verrassingen met een tevreden uitslag eind van deze trip. De treinreis duurt altijd lang en versterkt het gevoel van moeheid. Maar met een beetje kletsen en lezen dood je al gauw de tijd. Daarna nog naar het hotel en de koffers neer ploffen en laten voor wat het is. Even een kleine opfrissing en dan naar een voor ons welkome maaltijd.

Voor mijn dochter Sandra is het allemaal helemaal nieuw en ze weet dus ook niet wat Japan nu eigenlijk precies inhoud. Natuurlijk vertel je vaak een hoop dingen, maar tussen vertellen en zien is een enorm verschil. Ze is dan ook aangenamer verrast als ze al had verwacht.

De eerste keer in Japan en dan naar de "Shouting Bar" om voor je neus het eten klaargemaakt te zien worden en dan de naam eer aan doen en door de zaak roepen zodat iedereen het hoort dat het klaar is. Een vreemd gevoel maar wel zeer persoonlijk wat je ook alleen hier in Japan meemaakt.

Ze valt meteen goed in de smaak en de eerste opmerkingen die we hier krijgen is "Tategoi" terwijl ze haar aankijken met een brede smile op het gezicht. Hier hebben ze nu eens met vlag en wimpel gelijk in. Voor mij is Sandra zeker een "Tategoi", mijn trots en vaak ook rots in de branding. Thuis heb ik er nog zo eentje zitten en ik weet dus waar mijn dochter het van heeft. Ik ben dan ook uitermate blij dat ze nu eens meegegaan is naar dat stukje op deze wereldbol waar ik zeer veel respect voor heb en vooral ook graag kom.

Hoewel het werken geblazen is als ik hier ben is het toch altijd ook een stukje ontspanning en vakantie.

Dit jaar zit er echter nog een extra stukje werk aan vast. Ik moet namelijk ook nog eens 35 vissen selecteren voor een ware "Koi Challenge" van de NVN in Nederland. Deze vissen zullen de aanstaande twee jaren gevolgd worden met foto’s en de daarbij horende ontwikkelingen in het lijfblad. Compleet voorzien van commentaar van de kwekers, mijzelf en "Koi Judges" in binnen en buitenland. Hierover zullen jullie echter ongetwijfeld meer lezen tijdens deze reis.

Het gaat hier overigens niet over een, maar meerdere variŽteiten. Namelijk: Showa, Sanke, Shiro Utsuri, Goshiki en Kujaku. Doelstelling was van de deelnemende variŽteiten om van elk vijf inschrijvers te hebben. Dat dit er uiteindelijk enkele meer waren had ik niet verwacht en geeft wel extra werk maar ook voldoening als ik in al deze variŽteiten slaag. Het zal in ieder geval ook een "Challenge" voor mij worden. Maar daarvoor zijn we hier.

Na nog even wat gezongen te hebben in de bar en een enkel potje bier met de inleidende Sake zijn we naar bed gegaan. Dus stopt nu mijn eerste bericht van dag een en ga me voorbereiden om uitgerust en vol frisse moed en energie de kwekers van hun mooiste vissen te ontdoen. Zal niet altijd lukken, maar we doen ons best.

Nog even onze andere reizigers voorstellen. Marco en Leo. Marco die toch al een aantal jaartjes voor mij werkt kennen jullie denk ik wel. Voor Leo is het zijn tweede trip inmiddels. Leo is inmiddels zo verslaafd aan koi dat hij bezig is met het opstarten van een eigen zaak in Nederland. Ik denk ook wel een zaak dat de nodige aandacht zal krijgen en waar kwaliteit voorop zal staan.

Zo morgen verder en dan beginnen we met de vissen en de kwekers, lees verder...