A&C Koi - Koi Cursussen

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

Impressie van onze

A&C Speciale Koi

Speciale Koi

A&C Koi - Cursussen in januari en februari

Op veler verzoek gaat A&C Vijvers en Tuinen weer cursussen geven in Grubbenvorst.

1e cursus zaterdag 15 januari, zaterdag 22 januari en zaterdag 29 januari.
2e cursus zondag 16 januari. zondag 23 januari en zondag 30 januari.
3e cursus zaterdag 5 februari, zaterdag 12 februari en zaterdag 19 februari.
4e cursus zondag 6 februari, zondag 13 februari en zondag 20 februari.

Deze onderwerpen in deze cursussen zijn geheel gericht op het selecteren van Koi, herkennen van kwaliteit en prijsverhoudingen, Potentiele ontwikkeling, voeding, optimaal halen van groeiresultaten, ziektebeelden en Microscopie. Veel uitleg en selecteren zal aan de hand van levende vissen gebeuren.

Deze 3-daagse cursus worden zal gehouden worden op respectievelijk drie opvolgende zaterdagen beginnende van 15 Januari en drie opvolgende zondagen beginnende op 16 Januari.

 

Aanvangstijd is 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor eten en drinken wordt door ons gezorgd.
Voor deelname aan de 3-daagse cursussen kunnen zich per cursus slechts 8 personen inschrijven. Indien u dus geÔnteresseerd bent stuur ons dan zo vlug mogelijk een email, want vol is ook ťcht vol.

De kosten van deze 3-daagse cursussen bedragen slechts € 50,00 per persoon, waarbij ook een hapje en drankje klaar zal staan.

DAG 1

De eerste cursusdag beginnen we met het herkennen van varieteiten, kwaliteit en hoe men bij vissen het beste in geval van problemen te handelen. Vooral het voorkomen van problemen en indien deze onverhoopt toch optreden ze zodanig aan te pakken dat een klein probleem niet kan uitgroeien tot een groot probleem. Ook zullen we een deel van deze cursusdag inplannen met de microscoop en het belang van regelmatig onderzoek.

Tijdens een van onze cursussen in 2006 zijn we "life" begonnen met de wondbehandeling van een Koi van een van onze klanten. Het genezingsproces kunt u via een fotoreportage volgen op onze site.

DAG 2

De tweede cursusdag gaan we diep in op de kwaliteit van de Koi en herkenning/beoordeling hiervan. Dit zal vooraf gaan door een theorie gedeelte en daarna live met vissen. Ook behandelen we deze dag het kweken van Koi en helpen hierbij tevens ook even het verhaal de wereld uit dat de beste Koi uit Japan alleen maar uit de beste bloedlijnen wordt gekweekt.

Dat deze Koi (Tategoi) geheel andere bloedlijnen hebben als alle andere Koi uit Japan. Niets is namelijk minder waar. Het is namelijk zo dat bij een kweek ook de lelijkste Koi dezelfde ouders heeft als de beste Tategoi. Het enige verschil is dat de een veel beter, mooier en duurder is dan de andere. Elke Japanse koikweker zal uitsluitend met zijn beste ouderdieren kweken en daarom zal de mindere Koi ook altijd dezelfde bloedlijn hebben als de beste Tategoi.

DAG 3

De derde dag gaan we nog dieper in op de kwaliteit van vissen en het herkennen hiervan. Ook zullen we dieper ingaan op voeding, voerstops en het belang van waterwissels. Het voorkomen van kleurverlies en behoud van huidkwaliteit en zo nog vele belangrijke aspecten van onze Koihobby.